zaterdag 7 februari 2009

Zomervakantie in eigen land!

Na een jaar van hard werken was het dan zover voor Ewald; zijn eerste zomervakantie in Australie. Met maar 4 weken toegestaan luieren op jaarbasis, kon hij nu ook 2 weken officieel met de beentjes omhoog en waar........... ? Aangezien zijn ega vorig jaar reeds in de ban was geraakt van een bekend reisprogramma en inmiddels een map heeft aangelegd met diverse exotische en idyllische bestemmingen, was de keus al snel gemaakt. Volgens mijn man moet je altijd iets in het vooruitzicht hebben en een doel om naar te streven; dus de lijst is inmiddels aardig lang en wordt er meer bij- dan afgeschreven! Een midweek in de 'Kangaroo Valley', gevolgd door een week aan het strand in 'Jervis Bay' en dat op nog geen 3 uur rijden ten zuiden van Sydney.
Voor Timo was het eveneens een fijne onderbreking, want 6 weken alleen maar thuis, wetende dat je 'mates from school' ook op vakantie zijn, is ook niet alles.
De 'Kangaroo Valley' is een prachtig, heuvelachtig bosrijk gebied, dat soms doet denken aan Zuid-Engeland. Zo dicht bij Sydney, waan je je direkt in een ander land.
Ik had nav het bovengenoemde reisprogramma voor deze midweek een huis geboekt : 'The Drawing rooms of Berry' en de naam had niet toepasselijker kunnen zijn. Het uitzicht vanaf dit stukje landgoed met maar 3 huizen, was grandioos. De eigenaars hebben het zelf ontworpen c.q. vervaardigd en eenmaal op tv verschenen, liepen de boekingen storm.
Mooie houten huizen, met veel glaspartijen (en dus natuurlijk daglicht) en hoge plafonds waardoor alles nog ruimtelijker leek van binnen. Vanaf de slaapkamer op de bovenste verdieping keek je direkt op de bergketen en zeker in de vroege ochtend, wanneer alles was omhuld door de dauw, was het spectaculair. Gewapend met een kop koffie, zaten we in alle vroegte op de veranda te genieten van de immense stilte, voordat onze 'Joris Driepinter' weer eens begon te commanderen dat zijn maag aan het knorren was en hij zijn favoriete dvd met alle plezier voor de 100e keer wilde (her)zien. Ieder geniet op zijn/haar beurt en op vakantie is de tolerantiegrens wat hoger dan normaal. De eerste avond sliep ik erg onrustig (Ewald eveneens, want die kreeg bij elk geluid van mij een por) en moest ik meteen weer denken aan ons eerste huis in Geijsteren, dat grensde aan de bosrand. Wanneer wij gingen slapen kwamen de andere (mede)bewoners in actie en dat was s'ochtends overduidelijk. Een behoorlijke drol lag precies op het midden van de oprit, achter onze auto en zo passeerde het dierenrijk in onze gedachten. Voor onze gemoedsrust, wilden wij daar het fijne van weten en bij navraag aan de eigenaar bleek het een wombat te zijn. Een buideldier, dat er uitziet als een kruising tussen een beertje en een das en 70 tot 120 centimeter lang wordt en 25 tot 40 kilogram kan wegen. Aangezien ze voornamelijk s' nachts op zoek gaan naar voedsel en bekend staan om hun metersdiepe gangenstelsel,
wisten wij in ieder geval waar al die 'onrust' vandaan kwam en konden wij dit vraagstuk loslaten!
Voor het overige vertier waren wij aangewezen op 'Seven Miles' beach, kanoen (waar dit gebied om bekend staat) en het op 5 minuten rijden historische plaatsje 'Berry'. Antieke shops, voldoende koffie-en eetgelegenheden en natuurlijk 1 grote pub in het midden van het dorp, dat tevens dienst doet als hotel, VVV en sociale bemiddeling voor elke leeftijdsgroep. Elke avond tref je er een ander publiek en dan is het daar natuurlijk veel gezelliger dan thuis! Aangezien wij vorig jaar hier naar het bekende waterparadijs 'Jamberoo' waren geweest, konden wij ook dit jaar de verleiding niet weerstaan! Met een temperatuur van 30+ zagen wij wandelen niet zo zitten en trokken wij gewapend met muggen- en vliegenspray op naar het overvolle waterpretpark. Het is tenslotte kindervakantie. Timo kon er niet genoeg van krijgen en wij waren na afloop dan ook helemaal los geweekt en konden er weer 1 jaar tegen! Voor een kijkje achter de schermen zie: http://www. jamberoo.net.
De overige week verbleven wij in een huisje op de camping in 'Huskinsson'; direct aan zee. De baai: 'Jervis Bay', waaraan 'Huskinsson' ligt is qua grootte vergelijkbaar met de provincie Utrecht en dat geeft een ieder de gelegenheid om telkens een ander strand op te zoeken.
Zo heeft 'Hyams Beach' (op 15 minuten rijden van Huskinssons) een van de witste stranden van Australie en heeft het 'Booderoo National Park' diverse kampeergelegenheden voor de echte beachliefhebbers en ontelbare baaien. Maar uiteindelijk vindt je er altijd iets van je gading.
Aangezien de temperaturen aardig begonnen op te lopen, besloten ook wij onze dagindeling aan te passen en iets vroeger op te staan. Om 07.00uur s'ochtends liepen wij al langs het strand of maakten wij onze kilometers te voet naar een volgend dorp (Timo natuurlijk op zijn step!) en begonnen wij bij terugkomst pas uitgebreid aan het ontbijt; gevolgd door een frisse duik in zee, waarna de 'siesta' om een uur of 2 zijn intrede deed. (onze zoon uitgezonderd, want die moest zijn computervaardigheden op peil zien te houden!)
Voordat wij er erg in hadden, was de vakantie alweer ten einde en konden wij de terugreis hervatten. Het blijft een cliche, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ook deze bestemming voor herhaling vatbaar blijft; een ideale weekend-spot!


Voor het album klik op de foto.

1 opmerking:

Anoniem zei

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, AndalusiĆ«, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, SardiniĆ« en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be